ECH

Ing zet volgende stap in digitalisering hypotheekproces met aansluiting op ECH

Ing gaat in januari landelijk live met het aflosproces via elektronische communicatie hypotheken (ECH). De exacte datum wordt binnenkort bekend. Royementsverzoeken van, in eerste instantie algehele doorhalingen, kunnen dan via ECH ingediend worden, gedeeltelijke aflossingen zullen later volgen. ING zet hiermee een nieuwe stap in het verder digitaliseren van het hypotheekproces. Lisa huisman, directeur stichting ECH: “het vervult mij met plezier en trots dat we ING nu ook landelijk mogen verwelkomen in ons platform voor digitaal berichtenverkeer tussen banken en notarissen.”

Ing wil de dienstverlening voor haar klanten graag verder optimaliseren. De mogelijkheid om met ECH volledig digitaal, eenduidig en betrouwbaar met het notariaat te kunnen communiceren versterkt het hypotheekproces. Ook voldoet ECH aan de europese wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en privacy.

Meer informatie
Op onze ECH-website staat een uitgebreide instructie voor het notariaat van ing. Op ing.nl/notaris is meer informatie te vinden over het huidige proces van ing.Bij vragen over dit nieuwsbericht kunnen notariskantoren zich wenden tot de servicedesk van stichting ECH.

Deel dit bericht!