ECH

Aegon start 31 oktober met ECH 4.0

Met ingang van 31 oktober 2018 is Aegon overgestapt op ECH 4.0. Dit is de opvolger van ECH 3.1. Voor u als notaris betekent dit dat er een aantal dingen veranderen. Gebruikt u nog ECH 3.1? Tot  januari 2019 geldt er een overgangsfase. Tijdens de overgangsfase worden uw berichten naar ons automatisch omgezet.

De overgang naar ECH 4.0. Brengt een aantal belangrijke verbeteringen met zich mee.

1. U krijgt van ons een gestructureerde invulinstructie bij de passeeropdracht

Het invulvoorschrift dat u tot nog toe van ons ontving, wordt vervangen door een nieuwe gestructureerde invulinstructie. Deze instructie verkleint het handwerk voor notariskantoren die gebruik maken van een notarieel softwarepakket. Voorwaarde is dat dit in het pakket is ingebouwd. Hiermee automatiseren we zoveel mogelijk het opmaken van de akte en voorkomen we het foutief overnemen van gegevens.

We definiëren voortaan verschillende hypotheekrECHten en onderpanden. We geven daarbij ook de rangorde aan. Bijvoorbeeld: de overbrugging wordt expliciet meegegeven in de passeeropdracht.

2. U kunt een al doorgegeven passeerafspraak annuleren

In ECH 3.1. Was het niet mogelijk om een al doorgegeven passeerafspraak te annuleren. In ECH 4.0. Is dit wel mogelijk. U hoeft niet langer een fictieve datum in te vullen, zoals in ECH 3.1. Wel het geval was.

3. U stuurt ons de digitale hypotheekakte en notarisverklaring toe

In de passeerbevestiging geeft u ons de werkelijke passeerdatum door. Aan de passeerbevestiging voegt u een hypotheekakte en een notarisverklaring digitaal toe. Met deze stap verdwijnt ook het laatste stuk papier uit het passeerproces via ECH.Dit zijn slechts de belangrijkste veranderingen. Wilt u meer weten? Bekijk dan de uitgebreide Aegon procesbeschrijving op ECH.nl.

Deel dit bericht!