ECH

Aegon live met ECH

Aegon heeft vandaag haar eerste elektronische passeeropdracht via ECH naar een notaris verstuurd. Daarmee zet Aegon een nieuwe stap in het verder optimaliseren en automatiseren van haar hypotheekprocessen. Lisa Huisman (directeur Stichting ECH): “De afgelopen tijd is er met veel toewijding gewerkt aan de aansluiting. Ik ben dan ook erg trots dat ik nu kan melden dat de eerste passeerzaak van Aegon inmiddels is verstuurd.”

Aegon zal vanaf vandaag gebruik maken van ECH voor het passeren van een hypotheek. Deze keuze past bij haar uitgangspunt om haar processen in het algemeen, en specifiek voor wat betreft hypotheken, zo veilig en efficiënt mogelijk in te richten om zo haar dienstverlening richting klanten te verbeteren en te versnellen. Aegon is gestart met de aansluiting op het onderdeel Vestigen hypotheek. De ambitie is om in de toekomst ook het onderdeel Aflossen hypotheek toe te voegen.

Belangrijke informatie voor de notaris

Om als notariaat de Aegon dossiers goed te kunnen verwerken in ECH heeft Aegon richtlijnen geformuleerd in een zogenaamde notarisinstructies. U vindt deze notarisinstructie hier.

Deel dit bericht!