Actuele gegevens notariskantoren

Mutaties in kantoorgegevens

Notariskantoren ontstaan en verdwijnen, fuseren of splitsen, kantoren verhuizen, notarissen worden benoemd en defungeren en derdengeldenrekeningen muteren. Met andere woorden: notaris- en kantoorgegevens zijn veelvuldig aan verandering onderhevig. Het op orde houden van de notarisbestanden is voor veel hypothecair financiers een arbeidsintensief proces met flinke risico’s. Actuele notarisbestanden zijn essentieel voor iedere geldverstrekker. De praktijk leert dat verouderde kantoorgegevens nog steeds deel uitmaken van menige bankadministratie.

Webservices

Om feilloos digitaal (en veilig) te communiceren met notariskantoren stelt Stichting ECH aan haar leden (hypothecair financiers) een webservice ter beschikking opdat zij op elk gewenst moment kunnen beschikken over de laatste, up to date (adres-)gegevens en derdengeldenrekeningen van notariskantoren in haar mid- en/of backoffice systemen. Voor deze webservice maakt ECH gebruik van:
a) de actuele kantooradministratie uit de Ledenadministratie van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en
b) van het door ECH beheerde bestand van derdengeldenrekeningen. De derdengeldenrekeningen worden door notariskantoren zelf beheerd en gefiatteerd op het centrale, beveiligde ECH platform.