Nationale Nederlanden live met ECH!

logo NN NN toren

Den Haag, 1 oktober 2015

“Met veel plezier en trots kan ik u melden dat Nationale-Nederlanden Bank vanaf vrijdag 2 oktober 2015 de eerste elektronische passeeropdracht via ECH naar de notaris stuurt. Daarmee zet Nationale-Nederlanden Bank een nieuwe stap in het verder optimaliseren en automatiseren van haar hypotheekprocessen”, aldus Lisa Huisman (directeur Stichting ECH).

De onroerend goed markt trekt aan, maar ook de eisen die gesteld worden aan hypotheekverstrekkers nemen toe en worden steeds strenger. Met name op het gebied van veiligheid en privacy. ECH voldoet aan de Europese wet- en regelgeving hierover. Dit was voor Nationale-Nederlanden Bank een belangrijke reden om de faciliteiten van ECH te gaan gebruiken. Uiteraard hebben efficiency, straight through processing en kostenbesparingen ook meegespeeld in de overweging. De heer Doornbos (programmadirecteur Nationale-Nederlanden Bank) licht toe: “Het werken met de ECH-standaard biedt veel voordelen. Het foutloos, snel en digitaal communiceren met de notaris over het passeren van een hypotheek is een belangrijke stap in het verder optimaliseren van onze hypotheekprocessen. We verwachten er veel van”.

Nationale-Nederlanden Bank heeft besloten om meteen goed door te pakken. Ook het algeheel aflosproces gaat straks via ECH lopen. De voorbereidingen om royementsverzoeken digitaal via ECH te kunnen verwerken, zijn in volle gang.

Bij vragen kunnen notariskantoren zich wenden tot de Servicedesk van Stichting ECH. Op deze ECH-website staat een uitgebreide instructie.

P. Doornbos

Peter Doornbos
Nationale Nederlanden Bank